over caroline freriks

Even voorstellen. Ik ben journalist, tekstschrijver en redacteur en houd van helder taalgebruik en makkelijk leesbare teksten. Ook, of misschien wel juist, als het om ingewikkelde onderwerpen gaat. Interviews, reportages en ik-verhalen, webcontent en nieuwsbrieven, blogs, eindredactie en webredactie. Ik ga er graag mee aan de slag.

Waarom doen mensen wat ze doen? Dat is een vraag die me eindeloos bezighoudt. Het interview is dan ook een van mijn favoriete genres. Ik schrijf vaak over ondernemerschap, vrouwen met een missie, gezinsleven, persoonlijke ontwikkeling, wonen en architectuur, het culturele stadsleven en Amsterdamse buurten. 

Als afgestudeerd bedrijfseconoom werkte ik lange tijd in de marketing bij verschillende educatieve uitgeverijen en marketingbureaus. Van de marketing rolde ik in de communicatie waar ik ontdekte dat ik liever zelf teksten schreef, dan dat ik ze uitbesteedde aan tekstschrijvers. Ik ging met steeds meer plezier over allerlei onderwerpen schrijven. De inspirerende cursussen aan de School voor Journalistiek in Utrecht gaven het laatste zetje en vanaf 2002 houd ik me als freelancer uitsluitend met de schrijverij bezig.

En mijn ervaring in de marketing en communicatie? Die neem ik natuurlijk mee als ik als tekstschrijver of redacteur aan het werk ga.