journalistiek

Waarom doen mensen wat ze doen? Dat is een vraag die me eindeloos bezighoudt. Het interview is dan ook een van mijn favoriete genres. Ik schrijf vaak over ondernemerschap, vrouwen met een missie, gezinsleven, persoonlijke ontwikkeling, wonen en architectuur, het culturele stadsleven en Amsterdamse buurten.

‘Ik wil mezelf blijven verrassen’

Voor Lof kom ik op de leukste plekken en mag ik in gesprek met hele bijzondere vrouwen. Zo interviewde ik minister Melanie Schultz van Haegen in haar werkkamer op het ministerie van Infrastructuur en Milieu over politiek, bedrijfsleven, carrière en moederschap.

Lees meer

Van stress naar zen

Een overvolle inbox, een veel te lange to-do-lijst, stapels op mijn bureau en moeite met prioriteiten stellen. Ik deed een cursus time-management en kreeg weer ruimte in mijn hoofd. En op mijn bureau. Voor Lof schreef ik er een verhaal over

Lees meer

Nieuw-West in de late middagzon

Nieuw West het stadsdeel van wederopbouw en licht, lucht en ruimte boeit me. Daarom ga ik er vaak op expeditie en doe dan voor Nice Nieuw-West verslag van wat er zich op mijn route door de tuinsteden afspeelt.

Lees meer

Slow Tech, reden om binnen te lopen bij WOW

In de kunstgalerie van WOW is nu de expositie Slow Tech te zien. Twaalf stoelen van bijzonder design. Mooi uitgelicht met twaalf lampen. Iedere stoel op een eigen podium en met een eigen verhaal. De expositie is een mooie reden om eens binnen te lopen bij WOW aan de... Lees meer