Nieuw-West in de late middagzon

Nieuw-West in de late middagzon

Waar ga je naartoe op een zomerse middag? Als de zon in Oud-West achter de huizen zakt en terrassen in de schaduw komen te liggen. Naar een van die open plekken die de stad rijk is. Ik fietste zaterdag in een kwartiertje naar Hotel Buiten aan de Sloterplas.

Deze recensie verscheen op de website Nice Nieuw-West.

Staren over de Sloterplas Het was geen alles-consumerende-voetbalavond-met-groot-scherm, want die hebben ze daar ook. Maar gewoon een rustige zaterdagnamiddag. Nieuw-West en de rest van de stad leken te slapen. Hoe idyllisch en rustig was het bij Hotel Buiten. Waarom zat niet iedereen hier in de zon te staren over de Sloterplas? Man en ik zijn blij met onze ontdekking. Lange tafels met lange banken op een grasveldje tussen de bomen, een houten padvindersclubhuis voor als het buiten te fris wordt, lege vaten om vuur in te maken, een trampoline, en een houten bar om speciale drankjes te kopen.

Bijzondere bieren en frissen
De bieren bij Hotel Buiten zijn van brouwerij de 7 deugden uit Nieuw-West. Ik ga voor de frisse witte Ruw+Bolster, man neemt de wat vollere Arm+Zalig. Ook voor de fris- en sapdrinkers is er veel bijzonders te drinken: van rhabarber schorle tot wostok tannenwald. De barbecue is aangemaakt om zelf meegebracht vlees op te roosteren. Het gezin verderop aan de lange tafel is druk bezig met de worstjes en de hamburgers. Hotel Buiten zorgt voor brood, sla en sauzen, voor 5 euro pp. Het vakantiegevoel dringt zich op, en dat komt niet alleen door de barbecuelucht. Een bootje meert aan, het is net nog te fris om het water in te duiken. Volgende keer komen we met een koeltas vol met spiesen terug. Barbecue├źn onder de bomen en in de zon, met uitzicht op de plas. Wie wil dat nou niet?

 

 

Voor Nice Nieuw West maak ik vanuit Oud-West geregeld de sprong over de Amsterdamse ringweg A10. Het stadsdeel van wederopbouw en licht, lucht en ruimte boeit me. Daarom ga ik er vaak op expeditie en doe verslag van tentoonstellingen, wandelingen, winkels, koffielokalen en wat er zich zoal op mijn route door de tuinsteden afspeelt. Meer recensies vind je op Expeditie Nieuw-West.